Моята количка

Затвори

5 грешки, свързани с обувките, които съсипват визията ти

Публикувано на май 31 2021

Изборът на обувки за завършване на цялостната визия е предизвикателство. Те могат както да добавят акцент или хармония във визията, така и да я съсипят и направят нелепа и комична. Кои са основните грешки, свързани с обувките, които дамите правят?

Елегантни обувки със спортни облекла

Докато спортните обувки като белите кецове изглеждат чудесно с рокля или пола, елегантните обувки, съчетани със спортен екип, стоят смешно. Ако сте решили да носите спортни дрехи, съчетайте ги с маратонки, гуменки или кецове. При необходимост от височина изберете модел с дебели подметки като дамски маратонки Liliyan-White.

 

beli-maratok

 

Сандали с чорапи или чорапогащник

Единственото място, на което сандалите стоят добре с цветни чорапи, е модният подиум. Извън него дамите по света, на които им стои неустоимо това съчетание, се броят на пръстите на едната ръка. Отворените сандали се носят с боси крака. При необходимост от чорапогащник, когато носите бална или официална рокля, то той трябва да е без пръсти и неразличим от кожата. В краен случаи се допуска чорапогащник с пръсти, но без ограничители и в телесен цвят, и то ако обувките са със съвсем леко отворени пръсти. При сандалите това е недопустимо.

 

 

Пример за модел, които спокойно може да обуете с чорапогащник без пръсти, са дамските ни сандали RAYAN.

 

damski-sandali

 

Изцяло отворени сандали като моделът ни дамски сандали на ток Clarisa се носят задължително на бос крак. Ако краката ви са прекалено бели, може да нанесете изкуствен тен или да посетите солариум, за да добиете слънчев загар и да изглеждат привлекателно боси и без чорапогащник. При поводи, места и облекла, при които голите крака са табу – като офиса и официалната вечерна рокля, предпочетете чифт стилето вместо сандали. Този вид обувки стоят изключително елегантно с чорапогащник. Внимавайте обаче при избора му. Той не трябва да е лъскав или блестящ, не е добре да съдържа ликра, важно е да е изключително фин и в идеалния случай е матов и почти неразличим от краката. Идеята е да ги направи по-красиви и с равномерен тен, а не да изпъква и да се отличава. Колкото по-невидим е чорапогащникът, толкова по-добър избор сте направили.

 

sandali-na-tok

 

Твърде тесни обувки

Ако сте с широки ходила, не купувайте тесни остри обувки, дори да сте влюбена в модела. Те не само ще оставят следа на краката ви, ще ви причиня рани и мазоли, но и с тях ще изглеждате неестетично, тъй като от обувките грозно изскачат меса. Притежателките на по-пълни ходила имат нужда от по-широки обувки. Това не изключва да са елегантни и красиви. Подходящ модел са дамските сандали на ток Casy, които са достатъчно широки и неприлепнали към крака, за да не причиняват проблеми и неестетични гледки.

 

sandali-damski

 

Неподдържан педикюр

Ако носите отворени обувки, чехли или сандали, то се постарайте педикюрът ви да е в изряден вид. Олющен лак или липса на такъв са в състояние да съсипят визията и на най-красивите обувки. Същото се отнася и за петите и кожата на стъпалата ви – те трябва да са меки, нежни и поддържани.

 

Платформи с официални облекла и елегантни рокли

Обувките и сандалите с платформи са на гребена на модната вълна. Те са комфортни, добавят сантиметри към височината ви и правят бедрата ви по-дълги. Не ги съчетавайте обаче с елегантни облекла, тъй като са прекалено груби за тях. Обувките със стабилни и дебели подметки са подходящи за почти всичко с изключение на елегантната рокля, за която отличен избор са стилето и дамските сандали на ток като модела Eva.

 

na-tok-sandali