Моята количка

Затвори

Как дамските обувки разкриват характера ни

Публикувано на май 20 2021

Обувките са ключов елемент от визията. Те заедно с облеклото допринасят за изграждане на първото впечатление. В зависимост от избора на модел и състоянието им може да направим изводи за притежателя им. Освен социалното положение, финансовите възможности и типа професия те разкриват и други черти от характера.

Спортните обувки - изборът на дамите със свободолюбив дух

Спортните обувки – маратонки, кецове и други разкриват дамите, притежаващи свободолюбив дух. Те са основен избор на влюбените в живота, движението и природата. Притежателката им е жизнерадостна, пълна с енергия, със самочувствие. Тя не се нуждае от висок ток, за да се извиси над останалите, а го прави с характера и чара си. Изборът на цветен модел с арт принт  като дамски кецове Brita – Multicolor разкриват момичето, което отказва да порасне. Принтовете са любими на мечтателките и хората на изкуството. Бъдете внимателни с кецовете с принт в офиса обаче. Там се възприемат като крайно неподходящи и издават незрял характер, липса на трезва преценка, на усет за правилно и нередно.

 

kecove-s-print

Обувките на ултра висок ток разкриват женствен характер

Високите обувки на тънък ток разкриват романтичната, женствена и кокетна дама. Предпочитани са от жените, които поставят визията си на първо място пред комфорта и често оценяват околните единствено по външния вид. Любителките на обувките с ултра висок ток са чаровни, поддържани, но често повърхностни. Тези дами обичат предизвикателствата, победите и финансовата независимост. Изборът на цвят също не е без значение – черното е за любителите на класиката, шарените разкриват щур характер, а червеното - изкусителката, обичаща флирта. Моделът дамски обувки на ток Vanina например разкрива жената, обичаща нощния живот и забавленията.

 

stileto

 

Обувките на нисък ток или равна подметка разкриват отговорност

Дамите, носещи обувки на дебел ток с ниска или средна височина, както и почитателките на равни обувки, залагат на комфорта и стабилността не само при обувките, но и в живота си и всеки негов аспект. Те са практични, уверени, стремящи се към кариера. Дамите, предпочитащи тези модели обувки, са традиционалисти, на които може да се има доверие. Моделите от естествена кожа разкриват зрялата емоционално жена, която е с добро социално положение или се стреми към такова.

 

obyvki-estestvena-koja

 

Обувките с каишки около глезените разкриват романтичен характер

Романтичка, мечтателка, живееща в собствен свят, но и здраво стъпила на земята, когато се налага – такава е жената, обичаща обувки и сандали с каишки около глезените. Любителката на тези романтични модели подхожда по същия начин към всичко около себе си в живота – има нужда от красота и романтика, от опора и твърдо рамо така, както каишките придържат обувките към краката ѝ. Моделът е предпочитан и от дамите с ранима душа, любуващите се на дребните радости в живота и малките детайли. Те трудно взимат решения и имат нужда от силна ръка, която да ги направлява. Ако моделът е и с равна подметка като дамски обувки Casual style Katalina, говорим и за практична, дейна жена.

 

 

Състоянието на обувките също разкрива характера

Характера разкрива не само изборът на модел, но и състоянието на обувките. Скъпите модели естествено показват, че притежателите им се стремят към върха и имат добро финансово положение. Поддържаните обувки разкриват добрите домакини и предприемчивите бизнес дами. Жените, държащи на изрядния вид на обувките си, обикновено обичат реда и чистотата около тях и ги поддържат. Мръсните обувки, изядените токове разкриват същото отношение към реда и правилата в живота. Не бързайте да съдите по това, ако обувките са в лошо състояние само в края на деня. В този случай те могат да разкриват дама, която е активна, дейна, трудолюбива, спортна натура, която предпочита да върви пеша.