Моята количка

Затвори

Перфектно прибраните обувки – ключ към уюта в дома

Публикувано на юли 06 2021

Антрето на дома е неговата визитна картичка, от която придобиваме първото впечатление за характера на жилището и обитателите му, за навиците и привичките им. Уютното антре обещава чист и подреден дом, прецизни към визията и дизайна на жилището обитатели. Не е лесно да се поддържа подредено антрето. Освен калта и праха, които внасяме с обувките си в него, проблем с реда създават и многото обувки особено в антрето на многолюдно семейство. Дори да са поставени на стелажи, те изглеждат нелицеприятно и разхвърлено. Шкафовете за обувки, които домакините поставят, обикновено са малки и не могат да съберат всички обувки на домакинството – и сезонните, и тези, които са прибрани за следващата година. Решение на проблема има и то е в следване на хитри трикове и съвети за съхранение на извънсезонните обувки и подреждане на тези, които носим сега.

Зимните обувки съвсем естествено заемат повече място от летните и прибирането им сега в началото на топлия сезон е предизвикателство за домакинята. Следните съвети ще бъдат от изключителна полза.

  • Не изхвърляйте кутиите от обувките, които купувате. След приключване на сезона те се превръщат в идеално средство за съхранението им.
  • Ако вече сте ги изхвърлили, снабдете се с чисти малки кашони, които ще заместят кутиите за обувки.
  • Почистете щателно обувките, поправете дребни дефекти като повредена капачка на ток, разлепване, боядисайте ги със специални препарати, ако имат нужда, натъпчете ги с хартия и ги поставете в кутиите или кашоните, без да огъвате горната част на ботушите. Ако ботушите са високи, изберете дълъг кашон. Прегъвайки кожата, за да ги натъпчете в малък, ще им причините щети и следи на мястото на сгъвката, които ще останат трайни, докато да дойде време да ги извадите през следващата зима.
  • Бонус съвет – през пролетта е идеален момент да си закупите чифт скъпи боти или ботуши от естествена кожа на намалени цени, спестявайки до 70% от реалната им цена. Няма проблем да ги съхранявате с кутията им до идването на есента. Обувките от естествената кожа са по-скъпи заради качествата и предимствата им, поради което цената им в сезона може да се окаже непосилна за хората с ограничени доходи. През пролетта обаче те са достъпни за всеки. Може да изберете своя чифт намалени обувки от естествена и изкуствена кожа за следващия сезон в DMR.

 

estestvena-koja-obyvki

 

damski-boti


  • Ако жилището ви е малко и с ограничено пространство, подредете кашоните и кутиите с обувки над гардероба или под шкафове и легла. Нередно е да се виждат, да заемат място в стаите или да са изложени на топлина и светлина. Ако имате пространство в дома за дрешник или изба, може да ги оставите там.

 

Как и къде да подреждаме обувките за сезона?

Многочленните семейства, които притежават по няколко чифта обувки за сезона, намират за невъзможно да ги съберат в шкафа за обувки. Това прави антрето отрупано с чифтове, които не се носят едновременно и в момента, но заемат място, прашат се и отнемат от уюта на дома. Идеално решение за спестяване на място в шкафа за обувки така, че той да побере всички, да бъдат съхранени сигурно и да са на видно място пред очите ви, са органайзерите за обувки.

 

organaizer-za-obyvki

obyvki-organaizer

 

Органайзерите не само спестяват място, но и предпазват обувките от деформиране. Изработени от устойчива здрава пластмаса, те ще ви служат дълго. Чрез органайзери може да приберете не само casual обувки, кецове и маратонки, но и високите токове. Сега вече имате място в дома си, достатъчно за чифт нови обувки, съобразени с последните модни тенденции. Очакваме ви с новите ни модели в DMR.

 

kecove-cvetni-print