Моята количка

Затвори

Спортове, подходящи за възстановяване на формата след раждане, и дамски маратонки за тях

Публикувано на април 26 2021

Качени килограми, отпусната кожа, сивкав тен - всяка млада майка се сблъсква с неприятните последици от износването и раждането на дете. Правилното хранене и грижата за кожата позволяват по-бързо възстановяване на формата, но съвършената красота на фигурата може да бъде постигната единствено чрез спорт. Той стяга и извайва тялото, като същевременно се грижи за здравето, тонуса и се бори със следродилната депресия. Осигурете си поне 2 часа седмично за спорт, оставяйки малката принцеса или принц на грижите на бабите.

 

Кои спортове са подходящи за младите майки?     

Бързо ходене, съчетано с бягане.

Бягането е чудесен начин за сваляне на излишните килограми, но е изморяващо и натоварващо. Младите майки изразходват много енергия в грижа за бебетата и рядко могат да си позволят качествен и възстановяващ сън, поради което намират бягането за твърде изтощаващо. За да се възползват от предимствата му, могат да съчетаят леко бягане с бързо ходене. Това ще им позволи да тренират повече от 40 минути. Дългите тренировки са важни за изгарянето на мазнините, което започва около половин час  след началото на заниманието.

Бягането, редувано с ходене, е идеален начин за изгаряне на калории, подобряване на обмяната на веществата, укрепване на мускулите, снабдяване на тъканите и органите с кислород. Родилите оперативно обаче, трябва да пропуснат бягането и да заложат само на бързото ходене. Същото се отнася и за дамите с разширени вени.

За да има максимален ефект бързото ходене, съчетано с бягане, и да не уврежда стъпалата, то трябва да се извършва с правилия модел дамски спортни обувки.

 

Кои са подходящите обувки за бързо ходене и бягане?

Правилните дамски маратонки за спорт са от съществено значение за постиженията, издръжливостта и резултатите от тренировката. Неправилният избор на маратонки или опитът за бягане с обувки, различни от спортните, могат да причинят болки и проблеми с краката и стъпалата и създават риск от травми. Моделът, който е подходящ за бързо ходене и бягане, трябва да е изключително лек и комфортен като дамски маратонки Nany. Изработени от кожа, съчетана с текстил и мрежа, те са олекотен вариант, подходящ за бягане. Мрежестата горна част осигурява проветряването и предлага стабилност там, където е нужна. Подметката им е мека и удобна, което е важна предпоставка за ефективна тренировка и добри резултати от усилията.

 

maratonki-za-sport

 

Друг модел, подходящ за бързо ходене и бягане, са дамски маратонки Klara. Изработени от лек, удобен плат, позволяващ комфортно сгъване на краката при тренировка, проветряване на стъпалата в топлите дни, те са идеални за спорт на открито. Снабдени са с подходящата за бягане гумена подметка. Дизайнът е стилен, изчистен, лесен за съчетаване с разнообразни модели и цветове спортно облекло.

 

damski-obyvki-za-bqgane

 Каланетика

Каланетиката е спорт с ниска интензивност, но високи резултати, подходящ за стягане на мускулите и извайване на тялото. Подходяща е за млади майки, тъй като е ненатоварваща и може да се практикува и у дома по време на съня на бебчето. Движенията са насочени към конкретни мускулни групи и не са рискови за травми. Практикуването на каланетика не изисква уреди освен удобна постелка, клин и спортни обувки.

 

Кои са подходящите спортни обувки за каланетика?

Тъй като спортът се практикува от удобството на дома всеки вид леки и удобни кецове ще свършат идеална работа. Изберете екип и кецове, които ви създават настроение и стимулират желанието ви за тренировка като дамски кецове Brita. Феерията от цветове върху принта стимулира двигателната активност и енергията, а подметката от синтетичен каучук е идеална за тренировки у дома. Леки и комфортни с изразителен дизайнерски принт, те ще ви направят дамите нетърпеливи за тренировки.

 

sportni-obyvki-za-jeni