Моята количка

Затвори

Тениската: мода с история

Публикувано на юни 28 2021

Тениската е моден тренд, добавящ комфорт в ежедневието ви. Подходяща за съчетаване със спортни екипи, дънки, сукмани и дори къси поли, тя внася удобство в делника и подчертава собствения стил. Любима на почитателките на ърбън стила, тя е едно от най-добрите попадения за всеки повод, откраднати от мъжкия гардероб и завладели дамските сърца.

 

 

Как се е появила тениската?

През 19-ти век тениската е била запазена територия само за мъжете. Носели я като долно бельо работниците и докерите. В началото на 20 век военноморските сили в САЩ започват да носят тениски под униформите си. По време на Втората световна война тениската става част от униформата на ветераните, служещи само облечени в нея. Постепенно светът открива удобството, комфорта и незаменимите качества на тази дреха и я превръща в част от ежедневното облекло. Първо през 50-те години я популяризират актьори като Марлон Мрандо, а по-късно и музикалните банди, най-вече правещите рок музика, които я превръщат в запазена марка на стила си и стартират продажбата на тениски със своите лик или слоган.

 

Открадната от мъжкия гардероб, моряците и рок бандите, днес тениската е незаменима част от дамското облекло. Виждаме я и като моден тренд, и като носител на послания – социални, политически, за благотворителни кампании и различни каузи.

 

От къде идва името на тениската?

Тениската носи своето име от буквата Т (T-shirt на английски), чиято форма наподобява. Името остава непроменено с годините, макар видът ѝ да преминава през множество трансформации – от част от цяло долно облекло, подобно на гащеризон, до самостоятелен елемент на дамското облекло и дори до къс и секси кроп топ.

 

Как да изберете своята тениска?

Основно предимство на тениската е осигуряването на комфорт и свобода на движенията и възможност на кожата на диша. Когато избирате тениска, тя трябва да не притеснява тялото ви, да движите свободно ръцете си в нея и да ви е удобна. Дайте приоритет на тениските, изработени от чист и висококачествен памук като моделите дамски тениски, които предлагаме в DMR. V-образните деколтета отстъпват място на кръглите, подчертавайки изящната женска шия, а ръкавите са както скъсени, така и удължени до лактите, но винаги свободни и изчистени. Любителките на рок културата могат да намерят широки модели или такива с много блясък като дамска тениска с ефектен принт Hat, върху която е изобразен любим аксесоар на бандите, изработен от бляскави камъни.

 

damska-teniska

 

Дамите, предпочитащи дрехи, следващи извивките и линията на тялото, ще се влюбят в модела CASSIE - скъсена тениска, втален модел, подчертаващ тялото, без да жертва комфорта.

 

teniska-za-jeni

 

Почитателките на цветните тениски имат голям избор – с щампи, бродерии, пайети, камъни, цветни принтове. Това лято всички принтове са на гребена на модната вълна. Изборът зависи само от вкуса и от останалата част на облеклото ви. Дамска тениска с ефектен принт Butterfly face е истинско арт произведение. С блестящи крила на пеперуда, сътворени от променящи цветовете си под слънчевите лъчи пайети, тя е модно изкушение за ценители.

Интересно дизайнерско решение е и дамската тениска с ефектен принт KARIN, изобразяваща женско лице с шапка, украсена с ръчно пришити мъниста.

 

С какво да носите вашата тениска?

Краткият отговор е с всичко. Времето, когато тениските бяха запазени само за спортния гардероб, отмина. Днес виждаме тениските, умело комбинирани с елегантни блейзери, дълги ефирни поли, къси поли от бляскави материи, „успокоени“ от бяла тениска, както и дори върху рокли и ризи. Правилата са разчупени и зачеркнати, за да създадете сами своята любима визия, обличайки тениска с каквото решите – изцяло по ваш избор.